Aventuri cu uleiuri esențiale

Vănătaia – uite-o, nu e!

Deunăzi, ai mei copii s-au jucat. Normal, veți spune. Normal, spun și eu. Normal, până la punctul în care a izbucnit o altercație. Nu se cunoaște motivul, nu se cunoaște vinovatul, ei niciunul nu au făcut nimic. Evideeeent. Adică nicio mamă nu și-ar închipui că ai ei pui au făcut ceva vreodată. Nuuu! Toate vazele se sparg singure, creioanele colorează pereții din proprie inițiativă, pielea se zgârie că e ea slabă, jucăriile se rup că se plictisesc… Știți și voi.

Ei, și din altercația asta fără vinovat, au reieșit două ”victime”: ai mei 2 copii. Ea, mai rezistentă, mai descurcăreață și mai iute, a ieșit doar cu orgoliul puțin șifonat. El, mai încet la reacții când palma soră-sii se îndreaptă vâjâind spre el, a ajuns cu obrazul în muchia scării. Norocul lui (și al nostru – al părinților – , și mai cu seamă al soră-sii, că nu a comis-o prea tare) a fost că stătea pe jos la momentul impactului, așa că lovitura a fost probabil cea mai lejeră din câte puteau să se întâmple. Obrazul s-a înroșit și s-a umflat, iar lacrimile au început să curgă șiroaie.

Ce e de făcut?

Înainte de a purcede cu investigația, dau copilului 3 granule homeopate de Arnica. Indiscutabil, primul remediu de prim-ajutor în caz de lovituri și răni ușoare. Apoi evaluez pagubele. Orgoliul soră-sii mai poate aștepta, investigația nu își are rostul, ambele părți declarându-se la fel de vătămate (!!), așa că hai să vedem ce uleiuri să punem, astfel încât urmele pe mâine să fie minime. Mă gândeam că va urma o săptămână în care obrazul va trece prin tot spectrul curcubeului și cum să fac eu să nu se uite ciudat lumea pe stradă, că ”uite-o și pe asta cum își disciplinează copiii”…

Lavandă și Tămâie, știe tot omul, primele recomandări de uleiuri esentiale pentru piele, în sepcial pentru lovituri și (următoare) vânătăi. Caut în cutie, ambele sticle goaaaale. Perfect (NOT!)!! Din grabă, nu îmi mai aduc aminte nimic altceva. Altă dată aș fi căutat în cărți; dar am mai avut și momente în care am constatat că am lăsat cărțile la birou, tocmai când aveam cea mai mare nevoie de ele… Aș fi putut pune mâna pe internet, ceea ce ar fi durat câteva minute bune – deschide aplicația, caută site-ul (asta dacă știi exact unde găsești informația; dacă cauți pe google, s-ar putea ca rezultatele să nu te ducă pe site-uri de încredere… E o loterie), caută afecțiunea, vezi rezultatele, vezi care e traducerea lor în lb. română etc etc. Acum însă, lucrurile au trecut la un alt nivel.

Unde am găsit informația?

Pentru că timpul meu e prețios, așa cum e și al tău și al tuturor, am conceput un ghid care să prezinte într-un mod cât mai scurt și mai ușor de găsit tot ce e mai important de știut pentru practica cotidiană a aromaterapiei acasă. Am făcut acest ghid astfel încât să fie cât mai simplu de folosit, să conțină informațiile importante, să nu omit vreo informație relevantă, dar nici să nu fie prea lung și cu informații (poate) inutile atunci când ai nevoie de o informație scurtă și la obiect. Și după ce am muncit ceva vreme să compilez informația din cât mai multe surse, astfel încât să fie cât mai completă și sigură, mi s-a părut firesc să nu țin doar pentru mine această cantitate mare de informație concentrată. Așa că i-am dat o formă frumoasă, cu floricele și culori, și am pus-o la dispoziția voastră.

Iar norocul în acea seară în care copilul meu a dat cu obrazul de scară a fost că tocmai ce aveam proaspăt scos de la tipar ghidul introductiv. La capitolul ”Piele și țesuturi”, găsesc mai multe variante pentru a-mi ajuta copilul, la ”zgârieturi, răni și inflamații superficiale”.

Uleiurile esențiale care au salvat situația

Parcurgând recomandările, îmi aduc aminte că citisem undeva despre Mușețelul German, cum că ar fi foarte bun la lovituri, vânătăi, răni etc. Doar că lumea, inclusiv autoarea/autorul articolului respectiv, avea o reticență în a-l folosi, din cauza culorii sale albastre, care – evident – rămâne cât de cât pe piele. Na, nu-i nimic, zic eu; copilul e oricum albastru în obraz, ce dacă se mai înalbăstrește puțin?  Așa că pun într-un bol mic de sticlă puțin ulei de argan (din acesta am în casă, eu îl folosesc în loc de cremă de față) și câte o picătură de uleiuri esentiale pentru piele – Mușețel German și Geranium Bourbon. Mă tot învârt printre celelalte recomandări, dar intuiția mă tot duce către sticla de Tămâie, așa că scot picurătorul și aștept. Bingo! Mai era totuși o ultimă picătură!

Masez obrazul cu o parte din amestec, iar ce rămâne am pus pe o dischetă demachiantă din bumbac și i-am dat instrucțiuni clare copilului să țină compresa până îi zic eu să o dea jos. Cumințel, ca orice copil care e ușă de biserică …, mă ascultă. A ținut compresa cam 15-20 de minute. În decursul serii, a mai luat de 2 ori Arnica granule homeopate.

Azi, când colega mea împacheta un Mușețel German ce fusese comandat, mi-am adus aminte de întâmplarea mea. Și realizez că nu am mai auzit, nu am mai văzut nimic legat de lovitură și vânătaie. Atunci, acea seară, a fost singura desfășurare a acțiunii ”obrazul vânăt”. Și, judecând după faptul că nu m-a arătat nimeni cu degetul pe stradă, cred că nimeni nu și-a dat seama de nimic. Am folosit uleiuri esentiale pentru piele, care (de data aceasta ajutate de Arnica) au răzbit din nou. Olé!

Larisa Pop

fondatoare eArome.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *