Aventuri cu uleiuri esențiale, Stări, emoții, suflet, energii

Colecția de sinergii “Trezește femeia din tine” – sinergiile Feminității

Femeia de-a lungul istoriei

În preistorie, a existat o epocă în care femeia era stâlpul societății. Ea era cea care, prin puterea sa de a da viață, era strâns conectată cu divinitatea și Sursa Creației. Viața oamenilor era centrată pe natură și maternitate. Oamenii cinsteau Mama Natură, Mama Pământ și Mama Creatoare. Femeia era venerată ca fiind dătătoare de viață, dar și vindecătoare. Femeia oferea sprijin și tămăduire. Femeile erau cele care concepeau, fabricau și administrau leacuri. Orice vindecare venea prin mâinile și spiritul tămăduitor al femeilor.

Apoi timpurile s-au schimbat. Bărbații au preluat controlul, iar rolul femeii a decăzut tot mai mult. ”Apogeul” decăderii a fost în Evul Mediu, când femeia era privită ca un obiect, fără drepturi, fără sentimente. Rolul ei era strict unul de muncă silnică, iar soarta femeii era mai puțin importantă decât a animalelor domestice. Din fericire, Evul Mediu a trecut, cu toată întunecimea sa, iar femeia a început treptat să își recapete locul binemeritat.

Astăzi, femeile au drepturi și libertăți egale cu bărbații. Activează în funcţii de şefe de state şi de guverne, conduc firme multinaţionale, ocupându-se totodată și de familie și copii.  Specialiștii spun că  mintea femeii tinde să depăşească în abilităţi intelectul bărbatului,  datorită inteligenţei afective pe care femeile o au în genetica lor. Am putea chiar spune că femeile sunt pe drumul către a prelua la propriu şi la  figurat conducerea planetei.

Pe acest considerent, și pentru a celebra FEMEIA, eArome.ro a creat o colecție de 4 sinergii, dedicate femeii. Sinergiile feminității au luat naștere pentru a pune în valoare Femeia împlinită, întregită, în toate manifestările ei: Femeia Mamă, Femeia Independentă, Femeia Spirituală și Femeia Pasională.

Aceste 4 manifestări ale femeii sunt bazate pe arhetipurile feminine.

Despre arhetipuri

Un arhetip este un ansamblu de trăsături definitorii, adunate în jurul unei teme comune. Recunoașterea trăsăturilor care ne definesc ne ajută să ne înțelegem mai bine. Aflăm astfel mai multe despre comportamentele, trăirile, scopul nostru, misiunea noastră personală unică și resursele de care dispunem natural pentru îndeplinirea acestei misiuni.

Arhetipurile feminine sunt manifestări ce își au originea în subconștientul colectiv feminin, astfel că fiecare femeie le întruchipează, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin conștient. În antichitate, arhetipurile feminine erau reprezentate de zeiţele din mitologie. Există o sumedenie de arhetipuri sau de roluri pe care femeia şi le-a asumat în această viaţă. Dar, deși sunt foarte multe, acestea au fost reduse la 4. Acestea 4 corespund celor 4 anotimpuri, celor 4 elemente de bază (apă, aer, foc, pământ), celor 4 faze ale zilei şi celor 4 faze ale Lunii.

Cu toate că fiecare femeie este unică în manifestările ei, fiecare dintre noi ne regăsim predominant într-unul sau două dintre aceste arhetipuri. Astfel, o femeie poate manifesta un arhetip principal predominant și unul secundar. Totuși, ea nu este completă până nu le manifestă pe toate, prin prisma propriei personalități și adaptate la diferitele împrejurări ale vieții. Orice femeie are nevoie să își manifeste blândețea și capacitatea de dăruire și îngrijire a altora, specifice Mamei. De asemenea, are nevoie și de încrederea în sine și exuberanța specifice Femeii Independente. Pacea interioară, intuiția și înțelepciunea care o caracterizează pe Femeia Spirituală sunt și ele atribute de care are nevoie orice femeie. Iar senzualitatea și spontaneitatea proprii Femeii Pasionale completează tabloul emoțional necesar tuturor femeilor.

Identificându-ne arhetipul interior, ne accesăm o uriașă forță interioară, pe care apoi o putem revărsa în exterior, atât în beneficiul nostru, cât și al celor de lângă noi. De exemplu, o femeie care este caracterizată de arhetipul Mamei, adică al femeii sensibile și altruiste, este menită să aibă grijă de alții. Dacă se află în imposibilitatea de a avea propriii copii, ea trebuie să știe că arhetipul ei principal o susține să se îndrepte către a avea grijă de alții sau altceva, inclusiv animale sau proiecte.

Cele 4 arhetipuri feminine – sinergiile feminității

earome zenn sinergiile feminitatii uleiuri esențiale pentru grija de sine și de ceilalți- Maria - femeia mama, materna

MARIA este creativă. Concepe, hrănește, dă naștere și susține viața. Oferă îngrijire și îndrumare celor pe care îi consideră ca pe copiii ei (frați, vecini, prieteni, animale, plante). Este în armonie cu corpul ei și cu ritmurile naturii. Este bine să fie atentă și să evite neglijarea propriilor nevoi și dorințe.  Femeia maternă are nevoie să fie atentă și să nu cadă în extrema autorității și a comportamentelor manipulative.

sinergiile feminitatii uleiuri esentiale pentru femei independente si puternice - sinergia Cristina - earome zenn

CRISTINA este bine ancorată în realitate. Știe și iubește să acționeze, să iasă în față, să fie activă. Este concentrată și devotată idealurilor și scopurilor sale. Poate planifica și lua decizii rapid, asumându-și întotdeauna responsabilitatea pentru propriile acțiuni. Este bine să se fereasca de a deveni prea rigidă, și serioasă. Are nevoie totodată să nu uite să își manifeste feminitatea și partea spontană și jucăușă.

sinergiile feminitatii Ioana - reteta uleiuri esentiale pentru echilibrare spirituala femeia spirituala zenn earome

IOANA știe că nu există separare între uman și spiritual. Este în armonie cu lumea ei interioară și perfect conștientă de lumea care există dincolo de ce vedem cu ochii fizici. Adoră contemplația, tăcerea. Realizează practici spirituale: meditații, vindecări, rugăciuni. Este o bună îndrumătoare a celor care vor să descopere latura spirituală a lor și a vieții. Dacă își exagerează latura spirituală, poate pierde contactul cu realitatea și poate ajunge să foloseasca în mod abuziv cunoașterea sa.

reteta amestec de uleiuri esentiale pentru femei pasionale - sinergia Laura zenn earome

LAURA adoră să iubească, să aibă relații, conexiuni. Este spontană, jucăușă, copilăroasă, dar totodată este senzuala și romantică. Se bucură și are grijă de corpul ei. Dansează, pictează, joacă pe scenă, creează în toate domeniile vieții ei. Are nevoie să păstreze echilibrul între a primi și a dărui, deoarece poate ajunge fie să își neglijeze propriul corp, fie să îl exploateze exclusiv și excesiv.

Maria, Cristina, Ioana si Laura nu sunt doar arhetipuri individuale, ci sunt părțile aceluiași întreg mai mare. Sunt precum piesele unui puzzle. Se completează și se susțin reciproc, împlinindu-se împreună.

Sinergiile Feminității

Pornind de la cele 4 arhetipuri, au luat naștere patru sinergii ce poartă nume sugestive pentru trăsăturile de personalitate aferente. Folosite separat sau împreună, sinergiile susțin trăsăturile benefice fiecărui arhetip și, totodată, tind să corecteze acele manifestări nefavorabile.

Numele

Maria este, prin excelență, Mama. Mama Mântuitorului Iisus, capabilă de iubire nemărginită, protecție și jertfă. Etimologia egipteană leagă numele Maria de ”myr”, care înseamnă iubire. Iubirea de oameni, iubirea pentru natură și pentru tot ce ne înconjoară este, așadar, scrisă adânc în numele Maria. Sinergia destinată persoanei cu tipologia Mamei nu putea să poarte alt nume decât Maria.

Cristina își trage numele tot din creștinism, de la Iisus Christos. Prin analogie, putem atribui calități similare – putere, tărie morală, capacitate de a fi lider și model de urmat, devotament și perseverență pentru o cauză. Acestea sunt trăsăturile caracteristice tipologiei Femeii Luptătoare, eroine.

Ioana provine din ebraica veche și face referire la o fomulă de mulțumire adusă divinităţii. Astfel, Ioana a păstrat conexiunea sa cu partea spirituală, divină, latura nevăzută a lucrurilor. Este, așadar, limpede că Femeia Spirituală se numește simplu și potrivit Ioana.

Laura este un nume cu sex-appeal, ce denotă o persoană sofisticată și atrăgătoare. Tipologia Iubitei, a inocentei fecioare ce seduce prin puritatea sa, ajungând apoi să fie o femeie pasională și puternică, este ilustrată perfect de acest nume fluid.

Uleiurile esențiale din sinergiile feminității

Cele 4 sinergii însumează uleiuri esențiale alese astfel încât să aducă maxime beneficii femeilor ce le folosesc.

Pe de o parte, uleiurile alese susțin trăsăturile dominante ale fiecărui arhetip. Vin să stabilizeze acele manifestări și comportamente care imprimă caracteristicile benefice arhetipului. Întăresc esența vibrațională a fiecărui arhetip, susținând trăsăturile specifice ce stau la baza lor. Cu alte cuvinte, întrețin energia și puterea Cristinei, altruismul și dorința de ocrotire a Mariei, spiritualitatea și intuiția Ioanei, respectiv senzualitatea și dorința de relaționare a Laurei.

Pe de altă parte, aromele și personalitățile uleiurilor esențiale alese contribuie la echilibrarea acelor manifestări nedorite ale fiecărui arhetip. Ajută la conștientizarea tendințelor care, lăsate nesupravegheate, pot duce la comportamente și manifestări nefavorabile pentru sine și cei din jur. În acest sens, Maria are nevoie să învețe să aibă grijă și de ea însăși, să țină cont și de dorințele și nevoile ei, pentru a nu se pierde pe sine. Cristina are nevoie să se mai potolească uneori, să mai slăbească puțin frâiele controlului și să accepte parteneri de drum. Ioana nu trebuie să piardă contactul cu realitatea, sau – la polul opus – să nu închidă conexiunea cu divinitatea, axându-se doar pe material. Laura are nevoie să știe să nu devină delăsătoare cu sine, și nici frivolă.

Aromele sunt deopotrivă energizante și liniștitoare, incitante, adânci, bogate și sofisticate. Împreună, ele creează o simfonie menită să restabilească esența feminității în orice femeie.

Vă dedicăm vouă, dragi femei, aceste sinergii prețioase – sinergiile feminității! Pentru ca voi să vă puteți manifesta Sinele Divin Feminin și să vă experimentați pe voi înșivă ca Femei Depline!

Cu drag,

Echipa eArome.ro

Sinergiile Feminității au fost create pentru femei, de către femei – Larisa Pop (fondatoarea eArome.ro) și Monica Turturică (psiholog, psihoterapeut)

 

sursa foto: info-ted.eu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *