Ce este fitoterapia?
În ultimii ani, pe rafturile supermarketurilor au apărut tot mai multe produse bio. Devenim tot mai conștienți că întoarcerea la natură și utilizarea de produse pe bază de plante poate fi secretul pentru prevenirea și chiar tratarea unor boli. Consumul de produse naturiste nu este doar un trend, acum la modă, ci este o „practică străveche”, cu foarte multe beneficii pentru sănătate. ce este fitoterapia
Fiteoterapia (phyton = planta + therapea = tratament) – așa se numește știința care studiază utilizarea plantelor medicinale și derivații acestora în scopuri terapeutice, fie pentru a preveni, atenua sau vindeca boli.
Fitoterapia face parte dintre ramurile medicinei paralele, complementare.
În fitoterapia tradițională sunt utilizate peste 50.000 de plante diferite. Pentru a obține efectul maximal al substanțelor care se găsesc în aceste plante, se utilizează diferite procedee de preparare. Dintre acestea, amintim infuzia, decoctul, maceratul sau extracția modernă. Extractele obținute se dizolvă în solvenți (apă, alcool, ulei vegetal, alte grăsimi), iar apoi pot fi utilizate, prin mai multe procedee.
În funcție de partea plantei vegetale care a fost utilizată, modul de obținere sau modul de folosire, distingem mai multe tipuri de fitoterapii:
- Terapia cu ceaiuri
- Terapia cu plante aromate (aromoterapie)
- Terapia cu uleiuri (oleoterapie)
- Terapia cu muguri de plante (gemoterapie)
….. și lista poate continua.
Utilizare terapeutică:
Fitoterapia are un câmp mare de acțiune, în scop preventiv sau curativ, atât asupra corpului, cât și a minții, stimulând organismul să lupte împotriva factorilor nocivi. În viziunea fitoterapeuților, boala survine ca rezultat al unui dezechilibru provocat de incapacitatea organismului de a se adapta la condiții diferite de mediu.
Mod de utilizare:
Cele mai cunoscute preparate fitoterapeutice sunt extractele hidrice (infuzia, decoctul, maceratul, siropul) și extractele hidroalcoolice (tinctura). Modul de utilizare, bineînțeles, diferă de la un produs la altul.
- Vă rugăm citiți cu atenție prospectul și modul de utilizare.
- Recomandăm consultarea medicului sau a unei persoane specializate înainte de consumarea produselor fitoterapice.
- Suplimentele naturale sau preparatele din plante pot interacționa cu medicamentele.
- Fitoterapia este lipsită de efecte adverse, numai dacă se respectă dozele și modul de administrare recomandat.
Produsele noastre fitoterapeutice, cu descrierea, recomandările și modul de utilizare, le găsiți aici.
Dacă aveți întrebări, nelămuriri sau curiozități, nu ezitați să ne contacați.
Aveți grijă de voi!