Bine de știut pentru început

Difuzor aromaterapie – cea mai simplă metodă de utilizare a uleiurilor esențiale

Dacă îți plac uleiurile esențiale, atunci probabil știi că folosirea unui difuzor de uleiuri esențiale este cea mai simplă, în principiu lipsită de riscuri și foarte eficientă metodă de folosire a acestora. difuzor aromaterapie

Difuzoarele descompun uleiurile esențiale în particule microscopice și le răspândesc în aer. În momentul în care le inhalăm, receptorii din membrana olfactivă identifică și transmit mesaje de stimulare senzorială către creier, ajutându-ne să percepem aroma și să ne bucurăm de beneficiile terapeutice ale uleiurilor esențiale.

 

Cum alegem difuzorul de aromaterapie?

O căutare rapidă a „difuzoarelor de aromoterapie” poate deveni copleșitoare. Există mai multe tipuri de difuzoare, de dimensiuni diferite, cu funcții diferite – cum ne dăm seama care este cel mai bun difuzor de aromaterapie?

Ei bine, nu avem un răspuns simplu, general valabil la această întrebare. Cel mai bun difuzor pentru uleiuri esențiale este acela care corespunde tuturor nevoilor tale. Prin urmare, înainte de a achiziționa un difuzor, trebuie să descoperi care sunt nevoile și așteptările tale.

În primul rând trebuie să stabilești unde vrei să difuzezi uleiuri esențiale (în casă, în mașină, la birou) și cât de mare este acea încăpere. În caracteristicile tehnice ale difuzorului vei găsi, în general, informaţii despre suprafaţa maximă acoperită.

Capacitatea rezervorului este un aspect important în alegerea difuzorului pentru aromaterapie. Asta deoarece, împreună cu dimensiunea încăperii în care vrei să îl folosești, va influența în mod direct eficiența efectului terapeutic. Cu cât capacitatea rezervorului va fi mai mare, cu atât va fi necesar să îl umpli mai rar, dar va ocupa și mai mult spațiu.

Apoi ajungem la funcțiile aparatului. Una din cele mai importante, din punctul nostru de vedere, este oprirea automată. Un difuzor trebuie să se oprească automat și în liniște când se golește rezervorul de apă.

O altă funcție importantă este temporizatorul. Acesta îți permite să ai mai mult control asupra timpului în care aparatul funcționează, precum și asupra cantității de ulei pe care o va consuma.

De asemenea, setările de sunet și lumini sunt foarte importante, în special dacă ai copii. Sunt difuzoare care vin cu funcția Whisper Quiet reducând foarte mult zgomotul și sunt altele care pot emite muzică (cu boxa incorporată). Multe aparate reprezintă şi o sursă plăcută de lumină ambientală. Însă e important să poţi ajusta intensitatea în funcţie de momentul zilei sau de preferinţe. Sunt difuzoare de aromaterapie care au telecomandă, aşa că vei putea ajusta funcţiile de la distanţă.

Și nu în ultimul rând, trebuie să ții cont și de modelul difuzorului, să se încadreze cu decorul locuinței tale. Există pe piață numeroase modele și culori, din plastic, lemn, sticlă ceramică sau metal.

 

Tipuri de difuzie

Să trecem acum la tipul de difuzie, aceasta fiind una dintre principalele caracteristici ale difuzoarelor. Există două mari categorii de difuzoare de aromaterapie active (care au nevoie de o sursa de curent pentru funcţionare): aparatele de aromaterapie cu ultrasunete şi nebulizatoarele.

Difuzor aromaterapie cu ultrasunete

Este cel mai popular tip de difuzor, fiind eficient și ușor de folosit. Folosind ultrasunetele, difuzorul transformă apa și uleiul esențial în vapori, pe care îi eliberează constant. Prin urmare, acest tip de difuzor ridică ușor umiditatea aerului din încăpere. Acest lucru poate fi util dacă aerul este uscat, în special iarna din cauza încălzirii.

În magazinul nostru de aromaterapie vei găsi 3 tipuri de difuzoare cu ultrasunete:

Nebulizator

Nebulizatorul funcționează printr-o pompă de aer care atomizează uleiul esențial și eliberează uleiul în aer sub formă de picături mici, ca o ceață fină. Nebulizatorul nu folosește căldură, care poate afecta compoziția chimică a uleiurilor, și nici apă, care diluează uleiurile. Ne permite astfel să ne bucurăm în totalitate de beneficiile uleiurilor esențiale.

În magazinul nostru de aromaterapie poți găsi nebulizatorul Voyager , ideal pentru casă și mașină.

 

Informații despre fiecare tip de difuzor găsești pe site, în paginile de prezentare ale produselor, iar informații despre cât și cum să difuzăm, găsești în acest articol, aici .

Indiferent de tipul de difuzor ales, recomandarea noastră este să folosești doar uleiuri esenţiale naturale, 100% pure. La fel cum, pentu protejarea sănătăţii, avem grijă ce mâncăm sau ce băuturi consumăm, este foarte important să avem grijă şi ce inhalăm.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *