Pentru corp, Uleiuri esențiale

10 uleiuri esențiale cu efect anticelulitic

O neplăcere frecventă și vizibilă mai ales pe timp de vară este celulita. Celulita nu este o afecțiune, ci o caracteristică a țesutului adipos (grăsimea) de sub piele. Cauzată de mai mulți factori, printre care drenaj limfatic deficitar, alergii, toxicitate, schimbări hormonale și de greutate, retenție de apă în organism etc, celulita este cu atât mai evidentă cu cât este mai mare dezechilibrul dintre estrogen și progesteron.

Fiind o parte din piele și neconsiderată problemă medicală, celulita nu poate fi eliminată cu totul. Dar, în cazurile în care aspectul de coajă de portocală al pielii este vizibil, există mai multe modalități de îmbunătățire a sa. Uleiurile esențiale și masajul aromaterapeutic pot fi de un real ajutor.

Iată câteva uleiuri esențiale pe care noi vă propunem să le integrați în rutina dumneavoastră zilnică de întreținere a frumuseții, sănătății și tonusului pielii:

Uleiurile sunt prezentate în ordine alfabetică; ordinea lor în listă nu reprezintă gradul de eficiență împotriva celulitei. Eficiența fiecăruia depinde de particularitățile fiecărei persoane. Prin combinarea mai multor uleiuri cu efecte similare sau îndreptate în același scop se obțin, de obicei, rezultate mai bune decât prin folosirea unui singur ulei. Lista prezentată mai jos nu este exhaustivă.  

 1. Cedru Atlas

Blândul gigant al uleiurilor esențiale, Cedrul Atlas este deopotrivă puternic, dar blând. Datorită efectelor sale diuretice, Cedrul Atlas e util în combaterea retenției de apă, a celulitei, împiedicând acumularea de toxine în corp. Ajută la decongestionarea țesuturilor groase, eliminând excesul de grăsime dintre straturile tisulare.

 1. Geranium

Acest ”ulei al femeilor” vine în ajutor și în această problemă preponderent feminină. Acțiunile sale de echilibrare hormonală, coroborate cu cele diuretice și de tonifiere a pielii, fac din Geranium un excelent ajutor în ameliorarea celulitei.

 1. Ghimbir

Bun stimulant circulator, Ghimbirul produce efecte de încălzire locală la locul aplicării și stimulează circulația, participând astfel activ în amestec cu alte uleiuri eficiente în caz de celulită.

 1. Ienupăr

Cunoscut datorită acțiunilor sale puternic diuretice și de detoxifiere, uleiul esențial de Ienupăr este foarte eficient în reducerea retenției de apă și a celulitei. Masat periodic și frecvent pe locurile afectate, Ienupărul combate colesterolul ”rău”, una dintre cauzele probabile ale celulitei.

 1. Lămâie

Stimulant eficient al sistemului limfatic, uleiul esențial de Lămâie – asemenea celorlalte citrice – se combină foarte bine cu Ienupăr și alte uleiuri anticelulitice.

 1. Mandarină

Stimulează circulația, mai ales la nivel subcutanat, oferind pielii un aspect neted, plăcut, luminos.

 1. Mentă Spearmint

Menta Spearmint are efecte de răcorire și decongestionare, care pot fi de mare folos în reducerea celulitei, în combinație cu uleiuri diuretice și stimulante pentru circulație.

 1. Morcov

Asemenea Geraniumului, și Morcovul are efecte de reglare hormonală și diuretice. Unul dintre cele mai recomandate uleiuri pentru piele, Morcovul tonifică pielea și îi adaugă elasticitate.

 1. Portocală

Astringentă și diuretică, Portocala e un alt ulei obținut din citrice, care e recomandat pentru reducerea celulitei.

 1. Rozmarin

Combate retenția de apă și acumularea de toxine în țesuturi, îmbunătățește circulația sangvină și limfatică.

Acestea sunt câteva dintre uleiurile esențiale care ne pot face viața mai frumoasă în timp ce ne luptăm cu celulita. Trebuie totuși să subliniem că, orice amestec de uleiuri esențiale veți face, el trebuie susținut pe toate planurile, pentru a avea rezultate bune cu celulita: dietă sănătoasă, hidratare suficientă, sport, o rutină zilnică sănătoasă și – foarte important – gândire pozitivă și o viziune frumoasă asupra vieții. În acest fel, vă asigurați o sănătate puternică, atât în interior, cât și în exterior.

 

 

sursa foto: www.magicbeansandhappiness.com

surse:

 • Nerys Purchon – The Complete Aromatherapy&Essential Oils Handbook
 • Denise Brown – Teach yourself aromatherapy
 • http://www.sfatulmedicului.ro/celulita
 • http://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/celulita-de-la-a-la-z-n-o-lasa-sa-ti-strice-viata-10888806/
 • https://www.quinessence.com/blog/essential-oils-for-cellulite
 • http://essentialoilsanctuary.com/7-best-essential-oils-cellulite-plus-5-mixtures-application-tips/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *