Bine de știut pentru început, Pentru corp, Stări, emoții, suflet, energii, Uleiuri esențiale

Trusa esențială pentru vacanță

”Ce mică-i vacanța mare și ce dor ne-a fost de ea!” zicea cândva un cântec. Marea, plaja, muntele și drumețiile ne așteaptă să ne desprindem din tumultul cotidian și să evadăm spre relaxare, joacă, veselie și zen.

Dar, stai, ce ne facem cu țânțarii? Și căpușele? Și copiii care au rău de mișcare, de nu poți merge nicăieri cu ei cu mașina? Iar dacă ne mai gândim și la răceli, arsuri solare și diaree, chiar că ne ia durerea de cap (stați liniștiți, trece cu Litsea, Mentă sau Coriandru 😉 ).

Ca să scăpați de griji inutile, tot ce aveți de făcut este să luați cu voi în bagaje trusa esențială pentru vacanță de la eArome.ro. Ea include remedii pentru cele mai frecvente probleme ale turiștilor.

[av_productslider categories=’15’ columns=’3′ items=’6′ wc_prod_visible=” wc_prod_hidden=” wc_prod_featured=’show’ offset=’0′ sort=’0′ autoplay=’yes’ interval=’5′]

Trusa esențială pentru vacanță – transformă orice voiaj într-o vacanță de vis:

Geranium BourbonContra căpușelor și țânțarilor. Util în caz de arsuri solare, răni, zgârieturi, înțepături de insecte, vânătăi. Protejează părul de razele UV. Febră musculară, dureri musculare și articulare. Calmant, liniștitor.

Ghimbir – Aliatul numărul 1 împotriva răului de mișcare și al problemelor digestive ocazionale din călătorii (diaree, flatulență, balonare, indigestie, crampe etc). Util pentru răcelile de vară, cu mult mucus pe căile respiratorii, și pentru scăderea febrei. Conferă energie, dinamism, bună-dispoziție.

Lavandă – Uleiul (probabil) cel mai versatil, poate fi folosit în aproape orice situație. Probleme ale pielii, precum arsuri solare, înțepături de insecte, alergii la înțepături de insecte/plante etc., răni, zgârieturi, infecții, vânătăi etc. Dureri musculare, febră musculară, dureri de articulații, de spate etc. Neplăceri digestive, precum crampe, flatulență, balonare. Deodorant. Repelent împotriva țânțarilor. Liniștitor, atenuează stresul și echilibrează sistemul nervos. Remediu de prim ajutor.

Manuka – Remediu principal în caz de alergii de vară, fie ele respiratorii (la polen, praf etc), fie cutanate (la înțepături de insecte, anumite plante, nisip etc). Ulei versatil și el, Manuka vine în ajutor și în caz de alte probleme ale pielii – arsuri solare, răni, infecții, etc.; în caz de răceală, tuse, dureri de gât, astm, precum și pentru dezinfectarea aerului din încăperi. Poate fi folosit cu succes în toate situațiile în care ar fi nevoie de Arbore de ceai, ca înlocuitor al acestuia; Manuka aduce în plus și partea de liniștire, echilibrare a sistemului nervos, atenuare a trăirilor negative, mai ales furie și iritabilitate crescută. Remediu de prim ajutor.

Lămâia sau Lime– Utile în caz de febră, răceli, nas înfundat. Răcoritoare, sunt aroma ideală pentru zilele calde de vară. Ideale a fi combinate cu Ghimbirul împotriva răului de mișcare și a altor neplăceri digestive (crampe, flatulență etc). Adaos util pentru probleme de vară ale pielii: înțepături de insecte (poate reduce mâncărimile și inflamația), lovituri, răni, coșuri. Difuzate în camerele de hotel, cu ajutorul difuzorului pentru aromaterapie, poate dezinfecta aerul de virusuri, bacterii etc. Atenție! Ambele uleiuri sunt fototoxice. Lămâia trebuie folosită în cantități mai mici de 12 pic/30 ml bază purtătoare, iar Lime în concentrație maximă de 0.7%. Folosiți-le așadar în cantități mici pentru aplicare pe piele, diluați întotdeauna și evitați expunerea la soare a porțiunii de piele pe care ați aplicat, cel puțin 12 ore de la aplicare.

Mandarina sau TangerineCele mai liniștitoare uleiuri esențiale dintre cele de citrice și două dintre preferatele copiilor și adulților deopotrivă. Aduc bună dispoziție și înlătură stările negative, fiind așadar o alegere excelentă pentru vacanță. Mai ales că efectele lor cuprind tot spectrul problemelor de vară: atenuează crampele abdominale (inclusiv colicile bebelușilor) și constipația, stimulează apetitul,  previn infectarea rănilor minore ale pielii (inclusiv înțepături de insecte), atenuează febra musculară și durerile musculare și articulare.

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=’#4ecac2′ custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=’#4ecac2′ icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]

Trusă esențială de vacanță de la eArome.ro? BIFAT!

Destinație frumoasă de vacanță! BIFAT!

Să înceapă deci veselia și relaxarea! Acum aveți și zen-ul cu voi! De la eArome.ro, bineînțeles☺.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *