Aventuri cu uleiuri esențiale, Pentru corp, Uleiuri esențiale

De-a șoarecele și pisica sau cum am scăpat de o răceală cu 5 uleiuri esențiale

Eu, de când mă știu, am fost fan căldură. Să stau bine învelită și să torc la căldurică, precum stăteau mâțele lui Ion Creangă după cuptor. Doar că în povestea asta, eu am fost șoricelul, iar răceala – pisica ce mă pândea … Cu jind, într-o noapte (caldă??) de vară… Înainte de a vă povesti pe larg despre câteva uleiuri esențiale pentru răceală, să lămurim termenii:

  • șoarecele, adică eu. O Minnie Mouse în toată splendoarea ei, cochetă, cu rochiță cu buline și fundiță mare roz. Exact așa eram și eu. Mă rog, aproape așa ☺
  • pisica, adică răceala. Adică, de fapt, o senzație de uscăciune, iritare și disconfort ce am simțit-o în regiunea dintre gât și nas, cumva în spatele nasului, plus starea aia nasoală de dinainte de răceală.

Deci, cum vă spuneam mă pândea răceala, într-o dimineață caldă de vară.

Ce să fac? Păi, dacă tot am o trusă de uleiuri esențiale mai mare decât alții  biblioteca, apelez la ele, evident. Și pun in difuzor așa, în vreo 60 ml apă 2 picături din următoarele uleiuri esențiale pentru răceală:

  • Lavandă – bun antiinflamator, imunostimulant, analgezic, antibacterian
  • Tămâie – cu aceleași efecte menționate anterior
  • Lămâie – la fel, plus antiviral (în caz că e viroză) și răcoritor, ca să iau avans în fața febrei
  • Eucalipt – aceleași acțiuni ca Lămâia, plus decongestionant, mucolitic, expectorant, ca să le-o iau înainte mucilor și tusei ☺
  • Manuka – pentru mine, Manuka e bună la toate; cam așa cum alții folosesc celebrul Arbore de ceai pentru aproape orice, așa folosesc eu mereu Manuka – să fie, că e bună; în plus față de Arborele de ceai, Manuka e excelentă și pentru suflet, emoții, psihic. Acum am adăugat-o știind că e bună și la răceală, dar și în caz că poate o fi vreo alergie respiratorie.

După ce am stat cu difuzorul sub nas (nu o luați ad literam,  nu era chiar sub nas, ci la vreo câțiva cm de mâna mea stângă) vreo oră, de m-am infuzat zdravăn, parcă mă simțeam mai bine.

Dar „pisica” nu s-a lăsat. Și-a arătat din nou gheruțele după câteva ore. Minnie din mine a răspuns cu încă o tură din același tratament, cu aceleași uleiuri esențiale pentru răceală care am văzut că sunt eficiente. Apoi am repetat seara la culcare.

Tot așa ne-am jucat, Minnie din mine și pisica-răceală, încă vreo 3 zile, timp în care lucrurile în nasul meu s-au tot schimbat câte puțin. Dar apoi, „pisica” s-a dus la ale ei treburi pisico-răcitoare, să vâneze alți șoareci, nu așa de cocheți ca mine și Minnie. Sau poate la fel de cocheți, dar care nu sunt dotați cu arme uleioso-esențialo-aromate. Minnie s-a întors în cărțile copiilor mei, ca Nadia să îi coloreze bulinele și fundița, iar Nicholas să i-l deseneze pe Mickey.

Iar eu ….Eu mi-am demonstrat încă o dată că pot sta liniștită, dacă am alături soldățeii plini de zen și arome sănătoase (adică uleiuri esențiale pentru răceală, dragi mie, marca ZeNN). Și mă declar câștigătoarea jocului de-a șoarecele și pisica, pe care l-am jucat cu o răceală într-o săptămână însorită de vară … ☺

Larisa Pop

PS: Doamna din poză nu sunt eu☺. E o poză preluată de pe inarquia.es.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *