Pentru corp

7 beneficii ale uleiului de argan

  1. Protejează pielea și părul de razele soarelui

Un studiu din 2013 a confirmat ceea ce femeile berbere știau demult: că uleiul de argan este aliatul pielii împotriva razelor UV. Acest studiu a arătat că uleiul de argan ajută la protejarea pielii de acțiunea radicalilor liberi determinată de razele solare. Activitatea antioxidantă a uleiului de argan împiedică hiperpigmentarea și arderea pielii. Pe termen lung, acest lucru ar putea duce la prevenirea apariției cancerului de piele, inclusiv melanomul.

  1. Hidratează pielea

Datorită prezenței în cantități mari a vitaminei E, uleiul de argan ajută la reechilibrarea nivelului de hidratare al pielii și menținerea acestuia la cote optime.

  1. Reduce excesul de sebum

Uleiul de argan poate reduce cantitatea de sebum de la nivelul pielii și acel aspect uleios, atât de neplăcut. Un studiu a constatat că aplicarea de două ori pe zi a unei creme de față ce conținea ulei de argan a redus semnificativ tendința de îngrășare a pielii. Aceeași cremă a ținut sub control aspectul uleios și gras al tenului, în doar 4 săptămâni de utilizare.

  1. Atenuează dermatita atopică

Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de argan și abundența de vitamina E din el fac o combinație excelentă pentru atenuarea dermatitei atopice. Mâncărimile, roșeața și aspectul grunjos al pielii pot fi considerabil atenuate de folosirea zilnică a uleiului de argan pe zonele afectate.

  1. Atenuează acneea și alte probleme ale pielii

De multe ori, acneea este cauzată de excesul de sebum de la nivelul tenului. Așa cum am spus mai sus, uleiul de argan are capacitatea de a reduce excesul de sebum, deci, implicit, de a ameliora manifestările acneice.

Alte probleme ale pielii, printre care cuperoză, psoriazis, pot fi ameliorate prin aplicarea zilnică a uleiului de argan.

Pentru rezultate mai bune, acesta poate fi amestecat cu alte uleiuri cu proprietăți asemănătoare, precum uleiul de ricin. Adaosul de diverse uleiuri esențiale potențează efectele uleiului de argan.

  1. Ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor

Vitaminele și antioxidanții se combină excelent în uleiul de argan. Astfel, acesta devine un sprijin important pentru vindecarea mai rapidă a țesuturilor lezate (tăieturi, răni, vânătăi etc).

  1. Sprijină vindecarea infecțiilor bacteriene și fungice

Uleiul de argan posedă puternice proprietăți antibacteriene și antifungice. A fost utilizat de secole pentru tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice de la nivelul pielii. Se recomandă a se aplica pe zona afectată de minim 2 ori pe zi.

  1. Are efecte anti-îmbătrânire

Folosirea sa pentru prevenirea semnelor de îmbătrânire a pielii a avut baze mai mult empirice decât științifice până la un studiu din 2015. Acest studiu care a demonstrat acțiunile eficiente ale uleiului de argan în menținerea elasticității pielii. Un alt studiu, din 2016, a demonstrat eficiența acestui ulei împotriva vergeturilor. Pentru rezultatele cele mai bune, se recomandă a fi folosit de cel puțin 2 ori pe zi, de la primele semne de posibilă apariție a vergeturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *