Pentru corp

Citricele – aromele răcoritoare ale verii caniculare

Soarele, emblema verii, ne-a obișnuit cu căldura cu care ne învăluie în fiecare sezon estival. Căldură care se transformă deseori în caniculă și ne forțează să căutăm soluții pentru a ne răcori. Deși nu sunt prima alegere atunci când căutăm răcoare, uleiurile esențiale pot contribui la senzația de răcorire și starea de bine a organismului. Iar liderii de colecție în acest sens sunt super-aromatele uleiuri esentiale de citrice.

  LIME – probabil cel mai întâlnit fruct în cocktailurile estivale, Lime-ul este o aromă ideală în zilele calde de vară. Vesel și luminos, uleiul esențial de Lime conferă bună dispoziție și sentimente pozitive. Este apreciat mai ales pentru abilitatea sa de a curăța (atât la propriu, cât și la figurat), de a reîmprospăta și de a reînnoi.

  GRAPEFRUIT – Când aude de grapefruit, multă lume merge cu gândul la gustul său acrișor, aspru. Surprinzător poate, dar uleiul esențial nu are aceaste atribute. Aroma sa este una dulce, proaspătă, jucăușă, ușor picantă/iute. Uleiul esențial de Grapefruit se poate lăuda cu beneficiile pe care le aduce planului emoțional, fiind una dintre aromele care binedispune instantaneu. Este un ulei energizant și tonic, fără a fi însă prea puternic sau copleșitor. Acțiunile sale diuretice și detoxifiante îl recomandă pentru a ajuta organismul să treacă mai ușor peste căldura copleșitoare a verii.

  TANGERINE  – Fiind obținut dintr-o specie de mandarină, uleiul esențial de Tangerine este unul dintre uleiurile esențiale preferate de copii și părinți. Este o alegere bună pentru relaxarea de seară, de dinainte de somn. Nimic mai potrivit la sfârșitul unei zile caniculare decât răcoroasa aroma de Tangerine, pentru a relaxa și pregăti corpul pentru odihnă.

Lămâie, Bergamotă, Portocală, Mandarină – continuă în aceeași notă terapeutică. Sunt cu toate utile în îmbunătățirea circulației, eliminarea toxinelor și insuflarea de sentimente și stări de spirit pozitive.

Cu ce le putem combina?

Și pentru că unde-s mulți, puterea crește, citricele sunt sprijinite în activitatea lor răcoritoare de alte arome cunoscute. Menta Spearmint sau PeppermintEucaliptul Globulus, Lemongrass sau Palmarosa pot face combinații extraordinare cu sus-amintitele uleiuri esentiale de citrice. Poți încerca dintre combinațiile propuse de noi sau poți să  îți lași imaginația să zburde în ceea ce privește amestecurile. Vei vedea cum aromele citricelor îți pot oferi reconfortarea de care ai nevoie când afară e (prea) cald și soare.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *