Aventuri cu uleiuri esențiale, Stări, emoții, suflet, energii

Migrena și cei trei muschetari esențiali care o înlătură

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi cea mai recentă experiență cu o sinergie de trei uleiuri esențiale pentru migrene, cu efecte minunate: Mentă Peppermint, Tămâie și Litsea. Le-am folosit difuzate împreună, într-o armonie perfectă și extrem de eficientă pentru:

– migrene la debut,

– stările de amețeală și slăbiciune de după episodul migrenos,

– orice tensiuni la nivelul capului datorate stresului, variației de presiune atmosferică, oboselii, surescitării.

Despre cei trei muschetari esențiali

Știam despre uleiul esențial de Mentă Peppermint că este nelipsită din amestecurile pentru dureri la nivelul capului. Totodată, știam că limpezește mintea, gândurile și facilitează înviorarea tuturor simțurilor. Experiența din cadrul cabinetului meu de psihoterapie mi-a confirmat că persoanele atrase de aroma Mentei sunt sclipitoare, active, pline de viată. Actionează adesea ca un catalizator, inspirându-i pe ceilalți să se apuce de treabă. Niciodată plictisitoare, personalitatea de tip Mentă este atrasă de tot ce este ieșit din comun și se află într-o continuă mișcare. Oscilează între agonie și extaz, iar în aceste momente umorul le salvează de la stările mai puțin bune.

Uleiul esențial de Tămâie este un ulei pe care îl ador pentru proprietatea sa de a înălța spiritul, de a ridica vibrația energetică a corpului și de a alunga presiunile datorate oboselii mentale. Personalitatea de tip tămâie este misterioasă și spirituală. Resimte imediat negativitatea din jurul său, iar când este împovărată, poate deveni distructivă, dură și înverșunată. Va realiza repede ce se întâmplă și va face eforturi conștiente de a îndrepta lucrurile și de a-și recăpăta din nou echilibrul.

Uleiul esențial de Litsea este pe locul întâi în topul preferințelor mele de când l-am mirosit prima oară. Mă ajută fantastic să îmi recapăt Bucuria vieții în zilele mai încărcate. Personalitatea de tip litsea iubește armonia interioară. Este responsabilă, creativă, independentă. Când este rănită, răspunde prin sarcasm, iar când este împovărată devine anxioasă. Însă își recapătă repede Lumina interioară și exuberanța.

Aceste minunate particularități ale celor trei uleiuri esențiale pentru migrene au contribuit cu toată forța lor pentru a aduce armonia în mintea și corpul meu. Au disipat norii tristeții, aura migrenei și oboseala fizică și mentală.

Vă recomand cu drag să încercați și voi acest amestec, care pe mine m-a scutit de multe neplăceri, de nenumărate ori.

Rețeta mea cu uleiuri esențiale pentru migrene

În difuzorul Sophie am folosit:

Eu am ajustat numărul de picături și în funcție de stare sau perioada zilei. Dacă foloseam amestecul seara sau urmăream mai degrabă o stare de liniștire, atunci foloseam mai mult ulei esențial de tămâie. Dacă era dimineată sau doream să mă energizez puțin, foloseam mai multă litsea sau mentă. Este foarte important să reușim să ne ascultăm instinctul și ce ne transmite corpul; el ne spune întotdeauna de ce are nevoie.

Monica Turturică

Psiholog, psihoterapeut, utilizator de uleiuri esențiale în psihoterapie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *