Aventuri cu uleiuri esențiale, Bine de știut pentru început

Trei greșeli frecvente pe care le face un începător în aromaterapie

Dragă cititorule, acest scurt articol este despre câteva greșeli frecvente în aromaterapie. Greșeli pe care, de regulă, le fac cei care sunt la început de drum în acest domeniu. Le-am făcut și eu, le-au făcut și alții. Așa că am scris acest articol care se dorește a fi relatarea simplă a unei mămici pasionate de aromaterapie. Pasiunea mea a început cu mulți ani în urmă și s-a concretizat acum vreo trei ani, când am început să studiez acest domeniu mai serios. De atunci, prin studiu și experiență, am tras câteva concluzii în legatură cu uleiurile esențiale, cu riscurile sau beneficiile acestora și cu lecțiile ce trebuie învățate (încă de) la început.

Greșeli frecvente în aromaterapie

  1. Așadar, prima lecție sună cam așa:

Nu te grăbi să cumperi orice ulei esențial care îți iese în cale. Și nu lua de bun orice îți spune primul venit care îți face cunoștință cu aromaterapia!

Crede-mă, și în aromaterapie există reguli, informații oficiale, studii, la fel ca în orice altă știință. Așa că fă un mic studiu online, caută informații acreditate, informații ale unor școli unde se învață aromaterapia. Nu considera că uleiurile sunt sigure în orice doză, sub orice formă și pentru oricine, doar pentru că sunt naturale. Când cineva dorește să te familiarizeze cu acest domeniu, încearcă să afli dacă acea persoana are studii în această direcție sau dacă își culege informațiile din surse sigure. De asemenea, asigură-te că achiziționezi și uleiurile din surse sigure. Adică site-uri care prezintă rapoarte ale purității acestora. Familiarizează-te puțin cu caracteristicile unui ulei esențial pur, de calitate. Toate acestea te vor feri de greșeli mai târziu!

 

  1. Să spunem acum că ai studiat puțin despre uleiuri, ai ales unele calitative. Următorul meu sfat este:

Nu adăuga uleiuri esențiale în orice, nu le folosi oricum, oriunde și 24 din 24 de ore!

Chiar dacă sunt pure, uleiurile esențiale au contraindicații și precauții, la fel ca orice substanță. Și un simplu ceai de mentă are! Așadar, nu adăuga aceste esențe tari în fiecare cremă pe care o folosești, în fiecare baie pe care o faci sau în apa de băut sau suc! Uleiurile esențiale nu se diluează corespunzător în orice lichid. Astfel, riști să provoci daune organelor tale interne, tractului digestiv sau pielii. De asemenea, s-ar putea ca nu toți mebrii familiei să tolereze aceleași arome sau să necesite aceleași uleiuri esențiale. Deci ține cont de nevoile tuturor celor din jur. Saaaau, s-ar putea să pățești cum am pățit eu. Să apară în viața ta o situație în care nu vei avea voie să folosești uleiurile esențiale o vreme și va trebui să arunci toate amestecurile tale minunate. (Eu am rămas însărcinată, și nu, în sarcină nu orice ulei este potrivit și nu oricând!)

 

  1. Acum, după ce te-ai informat corect, ai ales uleiurile potrivite si le folosești într-un mod corespunzător, mai ai nevoie de ceva:

Cumpără-ți și un difuzor potrivit nevoilor tale!

Nu considera că nu merită să investești și într-un difuzor bun,ultrasonic. Pentru a obține un efect terapeutic bun, lampa aceea clasică de ceramică nu va fi suficientă. Când cauți un asemenea dispozitiv, citește cu atenție caracteristicile sale. Ai grijă să fie potrivit cu mărimea încăperii în care vei difuza. Nu în ultimul rând, dacă ai copilași mici, ți-aș sugera să alegi un difuzor cât mai simplu de utilizat și… de plastic. Cel de ceramică se va sparge ușor dacă îl trantesc cei mici și, cel mai probabil , îl vor trânti!

 

Acestea fiind spuse, îți doresc alegeri inspirate, iar pasiunea pentru aromaterapie să îți aducă numai beneficii!

 

Cristina Martin, mămica lui Elias

sursa foto: docudepot.com