Bine de știut pentru început, Uleiuri esențiale

6 uleiuri esențiale pentru copiii blănoși ai familiei

Un animal de companie e sănătos și fericit alături de un stăpân responsabil. Pentru mulți dintre noi, cățeii sau pisicile sunt copiii blănoși ai familiei. Sunt iubiți, îngrijiți, le oferim hrana cea mai bună pentru stilul lor de viață, pentru talia și afecțiunile medicale. Știai că uleiurile esențiale pot aduce beneficii extraordinare sănătății lor fizice și emoționale?

Pentru că de curând am sărbătorit #LoveYourPetDay, ți-am pregătit o listă cu 6 uleiuri esențiale pentru animale de companie. Află cum le poți folosi în siguranță.

Uleiuri esențiale pentru animale de companie

Este deja știut faptul că uleiurile esențiale au o multitudine de beneficii pentru mintea și trupul oamenilor. În cazul animalelor de companie, anumiți medici veterinari holiști recomandă aromaterapia în prevenirea puricilor și a căpușelor, dermatite sau anxietate, inclusiv anxietate de separare, cel mai des întâlnită la câini.

  1. Lavandă

Uleiul de lavandă este un remediu excepțional în combaterea anxietății și a răului de mașină. Poate fi de mare ajutor și contra durerilor de articulații și a dermatitelor în cazul câinilor. În sezonul cald, pe lângă protecția clasică – pipeta sau zgarda antiparazitară repelentă – este recomandat uleiul esențial de lavandă, care acționează împotriva insectelor și a dăunătorilor. Acest ulei vă va ajuta să țineți departe puricii, căpușele și țânțarii.

  1. Mușețel

Uleiul esențial de mușețel este recunoscut pentru aroma sa inconfundabilă, care induce sentimentul de calm. Vestea bună este că are același efect și pentru companionul blănos. Difuzat, îi poate induce o stare de liniște și atenuează anxietatea.

  1. Ghimbir

Ghimbirul, acest remediu valoros în combaterea neplăcerilor asociate cu digestia, este potrivit și pentru animăluțele noastre de companie. Poți folosi uleiul esențial de ghimbir pentru a ameliora răul de mișcare și indigestia. Este util și pentru masaj, în caz de entorse, displazie și artrită.

  1. Tămâie

Tămâia este un ulei esențial utilizat în multe aspecte ale îngrijirii animalelor de companie. Îl poți folosi atât la tratarea rănilor, fiind o soluție antibacteriană, cât și la îmbunătățirea comportamentului patrupedului tău. A fost dovedit faptul că uleiul esențial de tămâie poate fi util în unele cazuri de cancer și poate contribui la reducerea tumorilor și a ulcerelor externe.

  1. Eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt are efect antiinflamator și antiviral. Combinat cu uleiuri esențiale de Patchouli și Cedru, poate constitui un bun agent repelent, pentru ținerea la distanță a insectelor. Acest ulei esențial ajută la calmarea pielii după mușcături de insecte, înțepături și erupții cutanate. Iar aroma inconfundabilă, atunci când este difuzat, este foarte eficientă împotriva eventualelor mirosuri neplăcute din casă, cauzate chiar de prietenii patrupezi.

  1. Cedru Atlas

Uleiul de Cedru Atlas are beneficii multiple pentru câini, la fel ca și pentru oameni. Cu toate acestea, există pași și proceduri de urmat atunci când utilizați acest ulei pe câinele dumneavoastră. În urma studiilor s-a demonstrat că uleiul de Cedru este letal pentru purici, așadar poți aplica o picătură pe zgarda câinelui pentru a preveni infestările viitoare. Totodată, îmbunătățește circulația, ajută la calmarea câinilor hiperactivi și le induce o stare de relaxare. Aproape ca de SPA!

Siguranță înainte de toate! uleiuri esențiale pentru animale

Consultă medicul veterinar înainte de a folosi un ulei esențial în preajma sau pe blana animalului de companie. Folosește difuzarea cu precauție în camerele unde stau animalele de companie și întotdeauna lasă-i posibilitatea să plece din încăpere dacă simte disconfort. Asigură-te că observi cu atenție modul în care animalul tău răspunde la uleiurile esențiale și întrerupe utilizarea, dacă este necesar. Dacă este pentru prima dată când animalele de companie se confruntă cu utilizarea uleiurilor esențiale, îți recomandăm o aclimatizare printr-o expunere ușoară și treptată.

Care sunt rasele mai sensibile la uleiuri esențiale?

Atenţie specială trebuie acordată câinilor din rasele: Labrador, Golden Retriever, Chihuahua, Beagle şi Pitbull, deoarece au o sensibilitate olfactivă mai mare.

În cazul pisicilor, recomandăm a se evita folosirea uleiurilor esențiale. Asta deoarece ficatul pisicilor nu are enzimele necesare pentru a metaboliza și excreta în mod eficient anumite substanțe. Din această cauză, compușii uleiurilor esențiale se pot acumula în corpurile lor, sub formă de toxine. O variantă cu mult mai puține riscuri și mult mai potrivită pentru pisici o reprezintă hidrolații. Aceștia păstrează o parte dintre acțiunile uleiurilor esențiale, fără însă a prezenta aceleași riscuri pentru sănătatea felinelor mult-iubite.

Ce uleiuri NU ar trebui să folosești in preajma animalelor de companie?

Unele uleiuri pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate sau chiar periculoase pentru a fi aplicate topic sau difuzate. Unele dintre uleiurile nocive pentru câini sunt scorțișoară cassia, cuișoare, coada-șoricelului, oregano.

Din dragoste pentru prietenii necuvântători

Așa cum dorim să oferim ce este mai bun celor dragi nouă, la fel procedăm si cu membrii patrupezi ai familiei. Alegem ce este potrivit lor și întotdeauna din iubire și grijă. Pe www.earome.ro găsești uleiuri esențiale 100% pure și terapeutice, naturale, sigure pentru starea de bine a întregii case.

Vă dorim mult soare și Zenn!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *