Aventuri cu uleiuri esențiale, Bine de știut pentru început

5 metode de a folosi uleiurile esențiale în vacanță

O dată cu venirea verii, suntem tot mai nerăbdători să plecăm, să evadăm din rutina de zi cu zi, să descoperim noi locuri, să încercăm noi experiențe. Pentru noi, călătoria înseamnă emoția planificării, bucuria așteptării, înseamnă adrenalina momentului, savoarea libertății și descoperirea frumuseților naturii. Indiferent de destinația aleasă, avem cu noi uleiurile esențiale și hidrolații, ca să ne ajute. Astfel, vrem să vă prezentăm 5 metode de a folosi uleiurile esențiale în vacanță.

5 metode de a folosi uleiurile esențiale în vacanță

  1. Difuzarea în mașină

Călătoriile cu mașina și uleiurile esențiale se potrivesc perfect. Difuzați uleiurile esențiale preferate în mașină, în timpul călătoriei. Sunt foarte multe situațiile în care acestea vă pot face călătoria mai ușoară și mai plăcută.

Pentru difuzare, puteți folosi un difuzor portabil, cu acumulatori , fără apă, precum nebulizatorul Voyager. Alte variante ar fi difuzoarele auto cu clips sau accesoriile auto pentru uleiuri esențiale. Fiind un spațiu închis și mic, atenție la cantitatea de uleiuri esențiale aplicată în difuzoare și la durata difuzării.

 

  1. Dezinfectant pentru mâini

Fie că mergem la restaurant, ne așezăm pe o bancă sau vrem să simțim textura unui obiect interesant, pe durata unei excursii atingem foarte multe suprafețe, cu care au fost în contact și alți turiști. În situația actuală, o măsură în plus de protecție este binevenită. De aceea, recomandarea noastră este să vă dezinfectați și să vă reîmprospătați cât mai des mâinile, precum și suprafețele cu care intrați în contact.

Dezinfectantul pentru mâini se poate realiza ușor acasă, folosind apă, alcool de 95% și uleiuri esențiale cu efecte puternice împotriva agenților patogeni. Întreaga rețetă o găsiți aici .

 

  1. Împrospătarea camerei de hotel

Folosiți un spray de cameră sau un hidrolat pentru împrospătarea camerei de hotel. Pulverizați în aer, dar și pe lenjeria de pat. Suprafețele nu vor fi doar mai curate, ci și frumos mirositoare, astfel încât să aveți un somn liniștit și odihnitor.

 

  1. Remedii pentru alergii

Când călătorim într-un loc nou, cu alergeni noi, nu știm niciodată cum va reacționa corpul nostru. Si nimic nu strică o călătorie ca un atac alergic. Soluția noastră: utilizăm inhalatorul nazal sau inhalatorul oral, împreună cu uleiurile esențiale potrivite.

 

  1. Pur și simplu, lavandă ?

Uleiul esențial de lavandă este un ulei versatil, cu o gamă largă de întrebuințări si un remediu de prim ajutor. Util atât în caz de probleme emoționale (îngrijorare, frică, etc), cât și fizice precum lovituri, răni, arsuri, înțepături de insecte etc.

Acel “ceva” indispensabil pentru trusa de călătorie cu aromoterapie!

 

După această incursiune în kitul de călătorie, ne mai rămâne doar să vă urăm drumuri bune, vreme frumoasă și momente pline de zâmbete!

 

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *