Aventuri cu uleiuri esențiale

5 moduri de a folosi uleiurile esenţiale pentru începerea şcolii

Începerea noului an şcolar reprezintă o provocare pentru copii, indiferent de vârstă. Chiar dacă mulţi simt şi o doză de entuziasm, noul început aduce cu sine şi mult stres. Hai să trecem în revistă de ce poate apărea stresul la copii și câteva dintre uleiurile esențiale pentru începerea școlii.

Preşcolarii şi şcolarii din clasele primare se pot lupta cu anxietatea de separare şi au nevoie de sprijin să se adapteze la locuri, persoane şi situaţii noi.

Chiar şi copiii mai mari pot întâmpina dificultăţi la trecerea de la vacanţă din nou la şcoală. Rutină nouă, orar nou, persoane noi, responsabilităţi noi, toate acestea reprezintă greutăţi pentru copii.

În acest articol, vom prezenta câteva dintre uleiurile noastre preferate, precum şi câteva moduri de a le folosi în beneficiul copiilor. Informaţiile prezentate sunt uşor de parcurs şi simplu de implementat. Copiii vor fi mai liniştiţi, mai echilibraţi şi vor avea o imunitate mai puternică.

5 moduri de a folosi uleiurile esențiale pentru începerea școlii

  1. Concentrare și atenție

Amestecul Back to school a fost conceput special pentru ca cei mici să primească un ajutor aromat. Folosit atât în clasă, cât și acasă, acest amestec susține atenția și concentrarea pe ceea ce e de făcut, dând totodată un impuls binevenit motivației. În același timp, uleiurile componente luptă cu amenințările sezoniere și întăresc tractul respirator și imunitatea.

Folosește-l în inhalatorul personal nazal sau oral.

  1. Somn odihnitor

Atunci când copiii (și adulții, de altfel) se odihnesc bine și suficient, au o capacitate mult mai bună de a se concentra și de a performa mai bine la școală. Totodată, o odihnă corespunzătoare ne ajută pe toți să fim echilibrați mental și emoțional.

Încearcă sinergia Noapte bună, creată special pentru a ușura tranziția de la activitatea zilnică la somn odihnitor. Poți să folosești acest amestec fie în difuzor, fie prin aplicare pe piele.

  1. Alinarea emoțiilor

Întoarcerea la școală poate scoate la suprafață emoții mai puțin plăcute, precum anxietate, îngrijorare, stres. Unii copii pot simți presiunea de a lua note bune sau de a jongla cu multe responsabilități. Până și schimbarea rutinei și a orarului poate fi resimțită ca fiind copleșitoare. Uleiurile esențiale pot ajuta!

Simte prezența liniștitoare a uleiului esențial de tămâie, în această rețetă de inhalator pentru pace și calm.

  1. Întărirea imunității

Unii descriu școlile ca adevărate focare de infecție, adevărate ”centre de control” ale virusurilor. Amestecul de uleiuri esențiale Imunitate a fost creat special pentru a întări imunitatea organismului, acționând pe mai multe paliere:

  • odihnă și relaxare
  • optimism și moral ridicat
  • igienă și acțiune împotriva agenților patogeni
  • buna funcționare a sistemelor corpului

Folosește sinergia Imunitate în inhalator personal, în difuzorul pentru aromaterapie sau prin aplicare pe piele.

  1. Mâini curate

Mânuțele copiilor sunt curioase și intră în contact cu tot felul de suprafețe, majoritatea nu foarte curate. Asigură-te că puiul tău are mereu la îndemână ceva cu care să se curețe. Dezinfectantele pentru mâini cu aloe vera și uleiuri esențiale sunt naturale și eficiente.

Încearcă uleiul esențial de Lavandă, provenit de la artizani locali, în această rețetă de gel dezinfectant pentru mânuțele copiilor.

 

În încheiere…

Uleiurile esențiale pentru începerea școlii pot deveni o rutină plăcută în familia ta. E distractiv să pui în aplicare aceste rețete cu copiii, sau chiar să îi lași pe ei să își facă propriul inhalator nazal sau oral. Reprezintă un timp de calitate petrecut în familie, iar produsul rezultat să fie util tuturor.

Dacă dorești să înlocuieși anumite uleiuri esențiale din rețetele de mai sus, te rugăm să te asiguri că folosești uleiuri esențiale și concentrații potrivite pentru copii. Află mai multe despre uleiurile esențiale recomandate, respectiv contraindicate copiilor, din acest articol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *