Aventuri cu uleiuri esențiale, Pentru corp

Cum să desfunzi nasul unei buburuze – rețetă garantată

Vă propun o rețetă de mare succes la noi în casă, cu uleiuri esențiale pentru copii și nas înfundat.

Ingrediente:

  • una bucată buburuză de circa 3 ani, delicată, dar puternică, cu ochi negri. Dacă nu aveți cu ochi negri, sunt buni și alți ochi. Buburuza poate fi înlocuită cu un bondar zumzăitor, sau pot fi chiar puși la macerat împreună
  • una bucată nas înfundat bine, curgător, cu sau fără alți viermișori de răceală
  • 1 picătură ulei esențial de Cedru Atlas
  • 1 picătură ulei esențial de Manuka
  • 1 picătură ulei esențial de Litsea
  • 2 picături ulei esențial de Mentă Spearmint
  • un difuzor de uleiuri esențiale, umplut bine cu curent electric
  • aproximativ 40 ml apă

Timp de preparare:

20 secunde

Timp de macerare:

Cât ține apa în difuzor

Dificultate:

Nu există

Mod de preparare:

Se ia buburuza, sau bondarul, sau amândoi, după caz; noi am avut la îndemână buburuza. Deci se ia buburuza, la care se adaugă nasul înfundat. După ce se umple bine cu papa bun de la cină, se spală și se învelește în pijama, care e obligatoriu să fie moale. Apoi se acoperă buburuza cu un strat gros de pupici. Deasupra, se așază plapuma, cu grijă pentru a nu se strivi pupicii. În tot acest timp, nasul se menține bine înfundat.

După ce buburuza s-a rumenit suficient în lumea viselor, se adaugă difuzorul în care s-au pus în prealabil apa și picăturile de uleiuri esențiale pentru copii. Următorul pas este esențial (la fel ca uleiurile) pentru reușita rețetei: se conectează difuzorul la curent. Când acest pas este finalizat, se fixează timp de coacere o oră. Când timpul de coacere a expirat, se lasă buburuza la macerat peste noapte. Se scufundă întreaga familie în lumea viselor, în aerul proaspăt cu iz relaxant de pădure, natură vie și sănătate care s-a creat în jur.

Dimineața se scoate de la macerat buburuza, se constată că nasul nu mai este înfundat. Se întinde un strat gros de recunoștință peste uleiurile esențiale foarte eficiente, peste Univers că ni le-a scos în cale și peste cei de la Electrica pentru că nu au luat curentul. Se acoperă buburuza cu un alt strat gros de pupici părintești și se purcede la activitățile cotidiene.

PS:

Bucătarii pricepuți (chefii esențiali adică) spun că rețeta e perfectă așa, doar cu difuzorul, mai ales dacă ingredientul principal sunt buburuzele și/sau bondăreii. Dar noi știm că reginele-mamă de obicei sunt nerăbdătoare și încep repede să fiarbă când buburuzele sau bondăreii sunt asezonați cu nas înfundat. Așa că vă propunem și un topping, pentru un plus de savoare: aceleași uleiuri esențiale pentru copii și nas înfundat, cu excepția Litsea, amestecate cu aproximativ 2 linguri de ulei vegetal. Acest amestec se unge bine pe pieptul și spatele buburuzei/bondărelului, după aplicarea stratului de pupici și înainte de învelirea în pijamale.

Vă doresc să aveți buburuze și bondărei sănătoși!

 

Larisa Pop

fondatoare eArome.ro

Articol apărut în Revista Mamprenoare, nr. 5, Martie 2019

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *